torsdag 8 maj 2008

persikopaj

Idag på tunnelbanan satt jag bredvid en flicka som hette Peaches. Hennes mamma verkade lite bakom flötet, inte på grund av det namn hon valt åt sitt barn utan av andra skäl. Men dock. Det finns bara en (1) person i Sverige som har detta tilltalsnamn enligt SCB. Jag antar att det var denna twosomething-girl. Det är ju ganska gulligt och det finns till och med en kändis som heter det, men kan det verkligen vara okej att kalla flickebarnet för peachiepie som mamman gjorde med jämna mellanrum? Jag brukar kalla min katt olika smeknamn med paj som suffix, men han är ju en katt.

3 kommentarer:

sanna! sa...

en liten kattpaj? det låter inte gulligt alls :(

narcwolf sa...

intressant ämne faktiskt.. kan inte bestämma mej för vad det e som inte känns helt reko med att kalla sin dotter för peachiepie. men på nåt vis blir det väl lite sexuella vibbar eller vad man ska säga. vilka man inte alls vill frambringa när man umgås me kids.. känns tvivelaktigt. men såklart inte helt fel heller... weird.
du som brukar veta allt, förklara det här närmre!

LP sa...

alltså, det enda jag vet är att det finns en crazy artist som heter Peaches (Geldof). Hon brukar sjunga om obscena saker så barnvänligt är det ju inte. Men Sanna, min kattpaj är ju gullig som du vet, och alla andra fjantiga smeknamn är också gulliga. eller nåt. (jag kallar honom för sweetiepie, inte kattpaj.)